Zrenje vina

Zrenje vina je značajna faza u nastanku vrsnog vina, počinje po završenom vrenju i obavljenom prvom pretoku, a traje sve do trenutka kada vino postigne optimalnu kakvoću. Zrenje vina traje kraće ili duže, ovisno o kakvoći i postupku preradbe grožđa (vinifikacije), sorti grožđa (s više ili manje šećera, kiselina i naročito s obzirom na boju crna, ružice, bijela), godištu berbe, primijenjenih tehnoloških postupaka u tijeku preradbe i doradbe, podrumskih uvjeta i dr.

Povezano

Plajka

Plajka je stari naziv za dalmatinsku sortu crnoga grožđa, plavinu.

Mladenka

Mladenka slično kao ni za vlašku, nema podataka o podrijetlu ovog kultivara što se uzgaja na području Kaštela i ...

Ar

Ar naziv za fizikalnu veličinu površine kojoj je oznaka mjerne jedinice a, koji se definira kao 1a = 100 m2 = 1 ...
Novosti