Zrenje vina

Zrenje vina je značajna faza u nastanku vrsnog vina, počinje po završenom vrenju i obavljenom prvom pretoku, a traje sve do trenutka kada vino postigne optimalnu kakvoću. Zrenje vina traje kraće ili duže, ovisno o kakvoći i postupku preradbe grožđa (vinifikacije), sorti grožđa (s više ili manje šećera, kiselina i naročito s obzirom na boju crna, ružice, bijela), godištu berbe, primijenjenih tehnoloških postupaka u tijeku preradbe i doradbe, podrumskih uvjeta i dr.

Povezano

Sauvignon bijeli

Sauvignon bijeli (čit. sovinjon) je cijenjena i rasprostranjena vinska sorta podrijetlom iz Francuske, koja je na ...

Agresivno

Agresivno je u skladu vinarskog rječnika oznaka za vina neugodna okusa, kojeg uz polifenole i kinone, najčešće ...

Vinska kraljica

Vinska kraljica je počasni naziv koji se još i danas (npr. na proslavama završetka berbe grožđa) i uz posebne ...
Novosti