Zrenje vina

Zrenje vina je značajna faza u nastanku vrsnog vina, počinje po završenom vrenju i obavljenom prvom pretoku, a traje sve do trenutka kada vino postigne optimalnu kakvoću. Zrenje vina traje kraće ili duže, ovisno o kakvoći i postupku preradbe grožđa (vinifikacije), sorti grožđa (s više ili manje šećera, kiselina i naročito s obzirom na boju crna, ružice, bijela), godištu berbe, primijenjenih tehnoloških postupaka u tijeku preradbe i doradbe, podrumskih uvjeta i dr.

Povezano

Monoterpeni

Monoterpeni su primarne arome u vinu. O njima je više podataka iznijeto pod pojmom aroma.

Tequila

Tequila (čit. tekila) je rakija od soka agave (biljke iz obitelji ljiljana). Najviše se proizvodi i konzumira u ...

Grauburgunder

Grauburgunder njemački naziv za sortu vinove loze, u Hrvatskoj naziv pinot sivi.
Novosti