Vlastita berba

Vlastita berba je neobvezatna (fakultativna) oznaka deklaraciji vina u prometu (bez obzira na kval. kategoriju), uz uvjet da je ono i proizvedeno iz grožđa vlastite proizvodnje.

Povezano

Glicerol

Glicerol (grč. sladak), trovalentni alkohol (empirijska kem. forrmula C3H8O3, racionalna CH2OH CHOH CH2OH) redoviti

Ružičasta rubinskocrveno

Ružičasta rubinskocrvena vina su obojena vina koja se kod nas osobito cijene. To je boja opola što se proizvode iz ...

Fungicidi

Fungicidi (lat.) zajednički naziv za sredstva koja uništavaju gljivice. U vinogradarstvu to su najčešće bakrov ...
Novosti

Kemijski sastav vina

Kemijski sastav vina podjednako kao i kemijski sastav grožđa i mošta, bogat je i složen, pa stoga...

read more

Mošt

Mošt (šira) je sok koji se dobije cijeđenjem izmuljanog, odnosno gnječenog masulja (masta) ili...

read more

Suhi ekstrakt

Suhi ekstrakt (isto i suha tvar) je ona količina ekstrakta u vinu kojeg se izračunava tako da se...

read more