Vino frizzante

Vino frizzante je talijanski naziv za resko vino. Reskost takva vina potječe od sadržaja ugljik IV oksida, koji nastaje kao posljedica alkoholnog vrenja ili se to postiže impregiranjem (dodavanjem) tog plina odgovarajućim napravama za gaziranje, sličnim onima kakvima se gazira voda kod proizvodnje soda vode. Vino frizzante proizvedeno prirodnim postupkom, tj. alkoholnim vrenjem mladog slatkog vina u RH se naziva biser vino

Povezano

Specijalna vina

Specijalna vina su (prema odredbama hrvatskoga Zakona o vinu) proizvod dobiven posebnim načinom preradbe grožđa, ...

Russi Alexa

Russi Alexa (1853.- ?) učitelj gospodarstva na kraljevskom gospodarsko-šumarskom učilištu u Križevcih, napisao je ...

Vinski destilat

Vinski destilat je proizvod dobiven destilacijom vina sa ili bez pripadajuće količine vinskog taloga. I vina s ...
Novosti