Ružičasto-crvenkasta vina

Ružičasto- crvenkasta vina su vina svijetlih ružica, odnosno svijetlih opola. U Austriji, Njemačkoj, Francuskoj i naročito u Švicarskoj, takva vina su vrlo cijenjena i česta u prodaji. Pod tim utjecajem počela je njihova proizvodnja i kod nas, pa se vrlo često, umjesto ružičasto-crvenkasta označavaju kao rosé (hrvatica crna, cabernet rosé i dr.).

Povezano

Izabela

Izabela stari direktor, nastao 1816. godine križanjem američke loze Vitis labrusca i europske Vitis vinifera. U ...

Originalno

Originalno (VT) (osebujno, izrazito, tipično, nepatvoreno, prirodno, iskreno) vino je svako koje organoleptičkim i ...
Novosti

Kemijski sastav vina

Kemijski sastav vina podjednako kao i kemijski sastav grožđa i mošta, bogat je i složen, pa stoga...

read more

Mošt

Mošt (šira) je sok koji se dobije cijeđenjem izmuljanog, odnosno gnječenog masulja (masta) ili...

read more

Suhi ekstrakt

Suhi ekstrakt (isto i suha tvar) je ona količina ekstrakta u vinu kojeg se izračunava tako da se...

read more