Novosel Antun

Uputa

Novosel Antun (?), tvorničar bačava iz Slavonske Orahovice, uređuje i izdaje u vlastitoj nakladi dvije monografske publikacije; „Uputa o čišćenju i konzerviranju bačava za vino, i Uputa o čišćenju ispiranju i konzerviranju bačava za vino… te, …čišćenje i bistrenje mutnih vina, kao i oduzimanje raznih neugodnih ukusa i boja sa najnovijim isprobanim i prokušanim preparatima” (Osijek, 1936.).

Povezano

Kilo

Kilo (grč. chilioi – tisuću), riječ kojom se kod decimalnih mjernih jedinica označava tisuću puta veća količina ...

Cal

Cal (čit. kal) je oznaka za kaloriju donedavno korištenu, a sada (u skladu SI) napuštenu mjernu jedinicu za ...
Učinak ultrazvuka velike snage na fenolni sastav, kromatska  svojstva i aromatske spojeve crnih vina

Učinak ultrazvuka velike snage na fenolni sastav, kromatska svojstva i aromatske spojeve crnih vina

Ultrazvuk velike snage je nova ne termalna tehnologija primarno namijenjena kontroli kvalitete hrane. Primjena ...
Novosti