Lambrusco di Sorbara

Lambrusco.jpg" alt="Lambrusco" width="224" height="220" />

Lambrusco di Sorbara je najcjenjeni kultivar iz skupine kojoj je zajedničko ime lambrusco. Slatki sok iz plavo-crvenih bobica grožđa u kojima je više od 19% šećera i oko 8 g/L ukupnih kiselina, cijenjen je u proizvodnji vina i balzamskog octa koji se proizvodi u vinorodnim provincijama Reggio Emilia i Modena (koje se nalaze u talijanskoj vinorodnoj pokrajini Emilia Romagna).

Povezano

Kvintal

Kvintal (arp. qinta), naziva se i metrička centa, je oznaka za 100 kg.

Octena kiselina

Octena kiselina (acidum aceticum), jednobazična kiselina (CH3COOH), redovan je sastojak vina, jer u njemu nastaje ...

Bronzin

Bronzin metalni lončić s poklopcem, u prošlosti izrađivan iz slitine bakra i kositra. Na korčuli (Dalmacija) ...
Novosti