Lagano vino

Lagano vino (vinarski termin) je vino s niskim sadržajem alkohola i ekstrakta, suho ali ugodno kiselo i zbog toga pitko. Zbog tih svojih osobina (niža energetska vrijednost i alkoholnost) sve su više cijenjena i tražena kod suvremenog potrošača, pa se njihova proizvodnja (povećanjem uroda, pravodobnom berbom, brzom preradbom) sve više širi u kontinentalnim i u južnim vinorodnim područjima.

 

Povezano

Urugvaj

Urugvaj godišnje proizvede oko 1.000.000  hl vina. Tolika je otprilike i potražnja na domaćem tržištu, pa proizlazi

Lagrein

Lagrein je u talijanskoj pokrajini Trentino-Alto Adige autohtona, vrlo rodna sorta tamnoplave boje grožđa koja po ...

Pivnica

Pivnica je stariji i sve rjeđe upotrebljavani naziv za podrum. U Hrvatskom zagorju, za razliku od kleti, pivnica se
Novosti