Lagano vino

Lagano vino (vinarski termin) je vino s niskim sadržajem alkohola i ekstrakta, suho ali ugodno kiselo i zbog toga pitko. Zbog tih svojih osobina (niža energetska vrijednost i alkoholnost) sve su više cijenjena i tražena kod suvremenog potrošača, pa se njihova proizvodnja (povećanjem uroda, pravodobnom berbom, brzom preradbom) sve više širi u kontinentalnim i u južnim vinorodnim područjima.

 

Povezano

Klosterneuburška moštna vaga

Klosterneuburška moštna vaga čit. klosternojburška moštna vaga, koja se naziva i baboova, po autoru Freiherr von ...

Žestoka alkoholna pića

Žestoka alkoholna pića su uz rakije, likere, gazirana likerska pića, alkoholna pića od meda i još neka druga, ...

Taloženje mošta

Taloženje mošta je značajna radnja u postupku proizvodnje bijelih vina. Nakon muljanja svježega grožđa, ...
Novosti