Nehlapiva kiselost mošta i vina

Nehlapiva kiselost mošta i vina potječe pretežito od organskih kiselina (jabučne, vinske, mliječne i dr.), a njihov sadržaj izračunava se tako da se od titracijom utvrđene količine ukupne kiselosti oduzme također titracijom izmjerena hlapiva kiselost. Nehlapivu kiselost vina označavamo i kao fiksni aciditet vina.
Vidi: mošt, kemijski sastav vina.

Povezano

Zagorje-Međimurje

Zagorje-Međimurje je jedna od sedam podregija u vinogradarskoj regiji Kontinentalna Hrvatska. Nalazi se na krajnjem

Sušćan crni

Sušćan crni (istoznačice: sansigot, sansigotsko - na otocima: Cresu, Lošinju, Unijama, Srakanama, Iloviku i na ...

Muškat

Muškat je zajednički naziv za mnoge sorte od kojih neke međusobno nisu srodne, ali sve imaju manje ili više ...
Novosti
Svi na  OKOLOTORNO!

Svi na OKOLOTORNO!

U sklopu novljanske manifestacije- Okolotorno održat će se  u subotu, 20. srpnja 2024.na...

read more