Nehlapiva kiselost mošta i vina

Nehlapiva kiselost mošta i vina potječe pretežito od organskih kiselina (jabučne, vinske, mliječne i dr.), a njihov sadržaj izračunava se tako da se od titracijom utvrđene količine ukupne kiselosti oduzme također titracijom izmjerena hlapiva kiselost. Nehlapivu kiselost vina označavamo i kao fiksni aciditet vina.
Vidi: mošt, kemijski sastav vina.

Povezano
Selački Tunar spektakularnom donatorskom večerom obilježio ulazak u prestižni međunarodni GAUL&MILLAU gastro vodič

Selački Tunar spektakularnom donatorskom večerom obilježio ulazak u prestižni međunarodni GAUL&MILLAU gastro vodič

Bistro i beach bar Tunar Selce koji se nalazi na jednoj od najljepših plaža Kvarnera obilježio je prošlu subotu ...

Slovenija

Slovenija je imala pod vinogradima, prema biltenu OIV-a, u razdoblju 1991.-2000. prosječno godišnje 18.000 ha, s ...

Saperavi

Saperavi je sorta crnog grožđa podrijetlom iz Gruzije. Kod nas introducirana pedesetih godina XX. stoljeća. Uzgaja ...
Novosti

Cijep

cijep je ozna sadnica koja se u pravilu proizvodi u loznim rasadnicima cijepljenjem europske...

read more

Suho vino

Suho vino je oznaka tipa vina prema sadržaju neprevrela sladora. Kod bijelih ružičastih, crnih,...

read more