Kujundžuša

kujunđuša

Kujundžuša (još i kojunđuša, kujunđuša, tvrdac, tvrdorijez, žutac i ruderuša bijela) je vodeća bijela sorta grožđa imotskog kraja. Uz dobru i redovitu rodnost, odlikuje ju nježan i neutralan miris njena vina, koje se javlja na tržištu kao kvalitetno sortno s vinogorja Imotski (iako je Pravilnikom o Nacionalnoj listi kultivara NN 159/04.) svrstana među preporučene za cijelu podregiju Dalmatinska zagora.

Povezano

Dokimologija

Dokimologija (grč. dokimos - provjeren), sastavljena riječ koja označava znanost što se bavi ocjenjivanjem ...

Španjolska

Španjolska proizvodi širok spektar bijelih, rujnocrvenih (rosé i crnih), pjenušavih, desertnih i likerskih vina, ...

Ampelometrija

Ampelometrija (grč. ampelos = loza, métron = mjera) je područje ampelografije koje brojem nastoji izraziti ...
Novosti