Kujundžuša

kujunđuša

Kujundžuša (još i kojunđuša, kujunđuša, tvrdac, tvrdorijez, žutac i ruderuša bijela) je vodeća bijela sorta grožđa imotskog kraja. Uz dobru i redovitu rodnost, odlikuje ju nježan i neutralan miris njena vina, koje se javlja na tržištu kao kvalitetno sortno s vinogorja Imotski (iako je Pravilnikom o Nacionalnoj listi kultivara NN 159/04.) svrstana među preporučene za cijelu podregiju Dalmatinska zagora.

Povezano

Egri bikaver

Egri bikaver najpoznatije mađarsko crno vino, koje je upravo zbog intenzivne granatnocrvene boje i bogatstva na ...

Vinski hladnjak

Vino se preporuča konzumirati uz glavne obroke (ručak i večeru), posluženo u odgovarajućim čašama i rashlađeno na ...

Štriga Čunovečki pl.Alberto Ognjan

Štriga Čunovečki pl.Alberto Ognjan(1859.-1912.) ilirac, umjetnički i domoljubni utjecaj kojega jest ravan Gajevu, ...
Novosti