Kuhano vino

Kuhano vino se priprema zimi tako da se vino duže ili kraće kuha. S obzirom da se slatka tvar među koje uz ostatak neprevrelog sladora spadaju i (alkoholi) isparavanjem izgube, ono postaje kiselo i oporo, pa mu je potrebno dodati šećera (najčešće saharoze, ali može to biti i med), a kako i plemeniti vinski mirisi (aroma i bouquet) kuhanjem nestaju, takvom se vinu pred završetak kuhanja dodaju mirodije klinčića, oraščića i cimeta. Napitak se poslužuje topao uz koricu ili krišku limuna.

Povezano

Truska

Truska je (lat. spora) je hrvatski naziv vegetativne rasplodne (nespolne) stanice gljiva, protista i ...

vino

Vino je riječ nastala iz latinske riječi vinum, da bi odatle prešla u mnoge europske jezike. Stari su ga Goti zvali

Zlatna knjiga o vinu

Zlatna knjiga o vinu je naziv  kompendija (priručnika-udžbenika, enciklopedijskog formata) tiskanog 1976. u kojem ...
Novosti