Konobar

Konobar je ugostiteljski djelatnik koji gostima poslužuje jela i pića. U Vinodolskom zakonu osoba koja poslužuje svoja vina naziva se krčmar, a osoba koja prodaje tuđa vina naziva se podružnik. Njemački naziv za konobara (koja se ponegdje i kod nas još koristi) je Kellner. Osoba koja brine o podrumu – konobi – pivnici, ponekad se naziva podrumar, a ponekad i konobar.

Povezano

Plitica

Plitica(fr. tasse á déguster ili tastevin) je srebrna metalna posudica, posebnog oblika, iz koje enolozi i vinotoče
Vincekovo u Vinskoj kući Pavlomir

Vincekovo u Vinskoj kući Pavlomir

Hladno ali sunčano. Pravo vrijeme za prvo orezivanje. U Pavlomiru se je domaćin Miroslav Palinkaš potrudio da ...

Ranina

Ranina je isto što i radgonska ranina, odnosno bouvierova ranina, a ponegdje i samo buvje.
Novosti