Ježić, Milan

Ježić, Milan (1898.-1986.), nakon završene srednje vinogradarske škole u Iloku i više u Brnu, prvo zaposlenje na poslovima rasadničarstva obavlja u rodnom Novom Vinodolskom, a zatim redom u Božjakovini, Jastrebarskom, Pakracu i na kraju u Novigradu Podravskom. Baveći se proizvodnjom kvalitetnih voćnih i loznih cijepova i podučavajući proizvođače pravilnom uzgoju i zaštiti, zaslužan je za unapređivanje vinogradarske i voćarske proizvodnje u Hrvatskoj.

Povezano

Rujnocrvena vina

Rujnocrvena vina su vina iz crnih sorata grožđa (rosé i tzv. crna odn. crvena vina) dobivena vrenjem masulja da bi ...

Stolno vino s oznakom kontroliranog zemljopisnog podrijetla

Stolno vino s oznakom kontroliranog zemljopisnog podrijetla za razliku od stolnoga vina (bez k.z.p.) pripada ...

Proteini

Proteini (od grč. protos = prvi) i kod nas češće korišteni znanstveni naziv za bjelančevine. Vidi: dušične tvari u
Novosti