Infuzorijska zemlja

Infuzorijska zemlja sredstvo za bistrenje i filtriranje, poznatije kod nas pod imenom kiselgur (kieselguhr). Proizvodi se mljevenjem sagorijevanjem i ispiranjem solnom kiselinom i vodom stijena nastalih od silicijskih skeleta algi (fosila diatomea). Kao filtracijski sloj može se kombinirati s celulozom i perlitom.

Povezano

Alkalitet pepela mošta i vina

Alkalitet pepela mošta i vina se određuje zbog znanstvenog interesa i u cilju provjere prirodnosti tih proizvoda. ...

Špricer

Špricer je naziv za napitak dobiven miješanjem ( neposredno pred ispijanje) vina i soda vode (sa CO2 gazirane ...
Selački Tunar spektakularnom donatorskom večerom obilježio ulazak u prestižni međunarodni GAUL&MILLAU gastro vodič

Selački Tunar spektakularnom donatorskom večerom obilježio ulazak u prestižni međunarodni GAUL&MILLAU gastro vodič

Bistro i beach bar Tunar Selce koji se nalazi na jednoj od najljepših plaža Kvarnera obilježio je prošlu subotu ...
Novosti