Infuzorijska zemlja

Infuzorijska zemlja sredstvo za bistrenje i filtriranje, poznatije kod nas pod imenom kiselgur (kieselguhr). Proizvodi se mljevenjem sagorijevanjem i ispiranjem solnom kiselinom i vodom stijena nastalih od silicijskih skeleta algi (fosila diatomea). Kao filtracijski sloj može se kombinirati s celulozom i perlitom.

Povezano

Voćni sok

Voćni sok se proizvodi preradbom svježeg ili smrznutog voća, doradbom voćne kaše, matičnog voćnog soka ili ...

Umjerena potrošnja vina

Vidi: razumna potrošnja vina prema SZO.

Saperavi

Saperavi je sorta crnog grožđa podrijetlom iz Gruzije. Kod nas introducirana pedesetih godina XX. stoljeća. Uzgaja ...
Novosti
Svi na  OKOLOTORNO!

Svi na OKOLOTORNO!

U sklopu novljanske manifestacije- Okolotorno održat će se  u subotu, 20. srpnja 2024.na...

read more