Gazzari, Anaklet

Cijeli svoj radni vijek (od 1900. do 1936. godine) djeluje u Kemijsko pokušajnoj stanici u Splijetu (tj. Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu), baveći se primjenom novih analitičkih metoda u ispitivanju vina. Objavio je u Glasniku Ministarstva poljopprivrede (1936.) stručni rad pod naslovom “Određivanje prirodnosti vina na temelju tehničke analize”, (1930.) studiju “Prosuđivanje dalmatinskog vina”, (a 1031.) “Naučno ispitivanje masta (šire) na našem primorju u jematvi (berbi)”

Povezano

Bitla

Bitla još i bikla - za razliku od hamtice, smutice, zdravljaka i poluše koje se u nekim područjima Dalmatinske ...

Frappé

Frappé (fr. čit. frape), ledom ohlađeno obično jako alkoholno piće, a od vina aromatizirano vino vermut. Vina ...

Semi sweet

Naziv za oznaku tipa poluslatkog vina.
Novosti