Gazzari, Anaklet

Cijeli svoj radni vijek (od 1900. do 1936. godine) djeluje u Kemijsko pokušajnoj stanici u Splijetu (tj. Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu), baveći se primjenom novih analitičkih metoda u ispitivanju vina. Objavio je u Glasniku Ministarstva poljopprivrede (1936.) stručni rad pod naslovom “Određivanje prirodnosti vina na temelju tehničke analize”, (1930.) studiju “Prosuđivanje dalmatinskog vina”, (a 1031.) “Naučno ispitivanje masta (šire) na našem primorju u jematvi (berbi)”

Povezano

Prokupac

Prokupac je sorta crnog grožđa, koja se najviše uzgaja u Srbiji i Makedoniji. Iz njena grožđa proizvode se ...

Biocidi

Biocidi se svrstavaju u posebnu skupinu pesticida, ali ne i u onu za zaštitu bilja

Holandski filtar

Holandski filtar naziv za naplavni filtar s platnenim vrećama, najčešće konusnog oblika, kod kojih je filtracijski ...
Novosti