Gazzari, Anaklet

Cijeli svoj radni vijek (od 1900. do 1936. godine) djeluje u Kemijsko pokušajnoj stanici u Splijetu (tj. Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu), baveći se primjenom novih analitičkih metoda u ispitivanju vina. Objavio je u Glasniku Ministarstva poljopprivrede (1936.) stručni rad pod naslovom “Određivanje prirodnosti vina na temelju tehničke analize”, (1930.) studiju “Prosuđivanje dalmatinskog vina”, (a 1031.) “Naučno ispitivanje masta (šire) na našem primorju u jematvi (berbi)”

Povezano

Rektificirani koncentrirani mošt

Rektificirani koncentrirani mošt je ugušćeni mošt koji nije karamelizirao, a to znači da je dobiven ugušćivanjem ne

Trebbiano romagnolo

Trebbiano romagnolo je vodeći kultivar v. l. u Romagni, dakle samo u jednom dijelu tal. vinorodne pokrajine ...

Hrana za kvasac

Hrana za kvasac uobičajeni je naziv za dehidriran i pomno termički obrađen, pa zbog toga, inaktivan kvasac. H.z.k. ...
Novosti