Domaći rum

Domaći rum je naziv za alkoholno piće koje se proizvodi po posebnom postupku, a koje se dobiva aromatiziranjem etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla. Dopušteno je njegovo bojanje prirodnim i umjetnim bojilima. U prometu mora sadržavati najmanje 35 % vol. alkohola. Na deklaraciji se mogu navesti sastojci, sukladno odredbama kojima se regulira opće deklariranje ili označavanje hrane, a ako se ono ne obavi, proizvod mora pratiti proizvođačka deklaracija.

Povezano

Dražojević Jelić, Juraj

Dražojević Jelić, Juraj (1846.-1897.), kemičar, prvi predsjednik Dalmatinskoga enološkog društva (1875.). Objavio ...

Kaca

Kaca drvena otvorena ili zatvorena posuda oblika krnjeg stošca. Istoznačnice su: badanj, čabar, tinac, sreza.

Maslačna kiselina

Maslačna kiselina je organska karboksilna hlapiva kiselina u slobodnom obliku sastojak bolesnih vina kojima daje ...
Novosti
Svi na  OKOLOTORNO!

Svi na OKOLOTORNO!

U sklopu novljanske manifestacije- Okolotorno održat će se  u subotu, 20. srpnja 2024.na...

read more