Domaći rum

Domaći rum je naziv za alkoholno piće koje se proizvodi po posebnom postupku, a koje se dobiva aromatiziranjem etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla. Dopušteno je njegovo bojanje prirodnim i umjetnim bojilima. U prometu mora sadržavati najmanje 35 % vol. alkohola. Na deklaraciji se mogu navesti sastojci, sukladno odredbama kojima se regulira opće deklariranje ili označavanje hrane, a ako se ono ne obavi, proizvod mora pratiti proizvođačka deklaracija.

Povezano

Antocijani

Antocijani kem. naziv vrlo složenih crvenih organskih tvari boje (bojila) koje maceracijom u tijeku tvorbe vina, ...

Bakotić Antun Carlo

Bakotić, Antun Carlo fizičar i pisac (1831.-1887.), autor je prve knjige o vinarstvu na hrvatskom jeziku, tiskane u

Libutti Donato

Libutti Donato je bio enolog u Poljoprivrednoj školi i Poljoprivrednom institutu u Poreču u razdoblju od 1893.do ...
Novosti