Crvenkasta vina

Crvenkasta vina proizvode se brzim postupkom preradbe crna grožđa. Takva vina su ponekad i vina nastala nepažnjom podrumara, kada se bijelo grožđe pomiješa s ostacima crnoga ili kada se strojevi nepravilno održavaju, odnosno kada suđe, koje je prethodno korišteno u proizvodnji crnog vina, nije pravilno pripremljeno za prihvat bijelog mošta, odn. vina.

Povezano

Metalni zatvarači za boce

Metalni zatvarači za boce su krunski poklopac i navojni zatvarač (tzv. pilferproof).

Čuveno vino

Čuveno vino nekad i kod nas korištena oznaka za vino koje se pročulo, odnosno koje se smatralo znamenitim. Taj je ...

Došećeravanje

Došećeravanje što podrazumijeva dodavanje šećera (saharoze) masulju, moštu i vinu je ZOV (NN 96/03., članak 28) ...
Novosti

Gustoća

Gustoća je naziv za f.v. težinu po jedinici volumena (omjer mase i volumena). V.: SI   

read more

esca

esca ( izgovor eska) je u stručnim krugovima i kod nas u proteklih dvadesetak godina sve češće...

read more