Brandusi

Brandusi naziv za žile koje se razvijaju odmah ispod površine, u sloju tla s najviše lozi pristupačnih hraniva. Budući da taj sloj prvi osjeti sušu, brandusi se u tijeku zimske obradbe i naročito u prvim godinama nakon sadnje režu, a loza usmjerava na razvoj korijena u dubljim slojevima. Iako vrlo rijetko, dogodi se, (ako je cijepljeno mjesto nisko, ili je obradbom taj dio pokriven tlom) da brandusi izrastu iz plemenite vinove loze, što, uz rečeno, može biti uzrokom sušenju takva čokota zbog napada filoksere.

Povezano

Melasa

Melasa (fr. mélasse) je sirupasti, viskozni, karamelasto obojeni zaostatak u proizvodnji šećera, saharoze (koji ne ...

Malbec

Malbec (ponegdje se piše i malbeck, čit. malbek) je francuska vinska srednjerana sorta vinove loze crnog grožđa ...

Botanički pesticidi

Botanički pesticidi zaštitna sredstva koja se pripremaju iz cvijetova, listova, korijena, plodova ili kore nekih ...
Novosti