Ausbruch

Ausbruch (njem., čit. ausbruh) je naziv za kval. vino proizvedeno iz bijeloga prosušenog grožđa uz dodatak svježega ohlađenog mošta iste sorte i s istoga vinorodnog položaja. Sadržaj šećera u moštu iz kojega se proizvode ova vina mora biti najmanje 27% po Babou (odnosno Klosterneuburgu) ili 138 Oe°).

Povezano

Pedro ximenez

Pedro ximenez (pravilno napisano je pedro ximénez) sorta grožđa iz koje se (zajedno sa grožđem sorata Palomino i ...
Učinak ultrazvuka velike snage na fenolni sastav, kromatska  svojstva i aromatske spojeve crnih vina

Učinak ultrazvuka velike snage na fenolni sastav, kromatska svojstva i aromatske spojeve crnih vina

Ultrazvuk velike snage je nova ne termalna tehnologija primarno namijenjena kontroli kvalitete hrane. Primjena ...

Vendler Josip

Vendler Josip(1864.-1910.) bio je učitelj poljodjelstva u Križevcima i u Šibeniku. Radeći na obnovi vinogradarstva ...
Novosti