Ausbruch

Ausbruch (njem., čit. ausbruh) je naziv za kval. vino proizvedeno iz bijeloga prosušenog grožđa uz dodatak svježega ohlađenog mošta iste sorte i s istoga vinorodnog položaja. Sadržaj šećera u moštu iz kojega se proizvode ova vina mora biti najmanje 27% po Babou (odnosno Klosterneuburgu) ili 138 Oe°).

Povezano

Kasna berba

Kasna berba je prema ZOV (96/2003.) predikatna ili dodatna oznaka vina posebne kakvoće proizvedenog iz preporučenih

Bakamuša

Bakamuša u podregiji Dalmatinska zagora i u Hercegovini, uz kambuša, naziv za alicante bouschet.  

Vinski destilat

Vinski destilat je proizvod dobiven destilacijom vina sa ili bez pripadajuće količine vinskog taloga. I vina s ...
Novosti

Grožđe

grožđe je u smislu ZOV-a je zdrav, zreo, prezreo, prosušen ili prirodno smrznut plod vinove loze,...

read more

Superfosfat

Superfosfat je naziv fosfornog mineralnog gnojiva ( dobivenog rastvaranjem prirodnih fosfata...

read more