Brandusi

Brandusi naziv za žile koje se razvijaju odmah ispod površine, u sloju tla s najviše lozi pristupačnih hraniva. Budući da taj sloj prvi osjeti sušu, brandusi se u tijeku zimske obradbe i naročito u prvim godinama nakon sadnje režu, a loza usmjerava na razvoj korijena u dubljim slojevima. Iako vrlo rijetko, dogodi se, (ako je cijepljeno mjesto nisko, ili je obradbom taj dio pokriven tlom) da brandusi izrastu iz plemenite vinove loze, što, uz rečeno, može biti uzrokom sušenju takva čokota zbog napada filoksere.

Povezano

Vinski kamenac

Vinski kamenac (ponegdje sreš, sriješ, birsa, birza, kleger), kemijski je mješavina (oko 90 %) soli kalijeva ...

Zaštitni znak

  Zaštitni znak je posebno zaštićen robni žig, kojim se potrošaču jamči istinitost oznaka o kvaliteti, ...

Ultrafiltracija

Ultrafiltracija je postupak najfinije filtracije koja se koristi i u vinarstvu, a obavlja se putem posebno ...
Novosti