Extra brut

Extra brut (čitaj ekstra brut) je oznaka za sadržaj neprevrela šećera u pjenušavom vinu kada je on manji od 6 g/l. Kada je sadržaj neprevrela šećera u pjenušcu manji od 15 g/l (ako nije drugačije zakonom ili pravilnicima propisano), može ga se označiti i kao suh ili brut. Istim imenom (brut) se označava i pjenušac u postupku proizvodnje (méthode champenoise), prije dodatka liqueura d’expedition. en:extra brut

Povezano

Lagrein

Lagrein u talijanskoj pokrajini Trentino-Alto Adige, autohtona vrlo rodna sorta tamnoplave boje grožđa koja po ...

Lignin

Lignin (lat. lignum – drvo) je visokomolekularni organski spoj složene građe koji nastaje u biljnom tvornom tkivu ...

Radić pl. Ivan

Radić pl. Ivan (1863.-1948.) je veliki pregalac za obnovu vinograda koji su počeli naglo propadati 1891. i narednih
Novosti