Extra brut

Extra brut (čitaj ekstra brut) je oznaka za sadržaj neprevrela šećera u pjenušavom vinu kada je on manji od 6 g/l. Kada je sadržaj neprevrela šećera u pjenušcu manji od 15 g/l (ako nije drugačije zakonom ili pravilnicima propisano), može ga se označiti i kao suh ili brut. Istim imenom (brut) se označava i pjenušac u postupku proizvodnje (méthode champenoise), prije dodatka liqueura d’expedition. en:extra brut

Povezano

Malta

Malta je na svim svojim otocima (prema Bulletin de l’OIV) u razdoblju od 1994. do 1995. imala oko 4.000 ha ...

Libutti Donato

Libutti Donato je bio enolog u Poljoprivrednoj školi i Poljoprivrednom institutu u Poreču u razdoblju od 1893.do ...

Dingač

Dingač ime ograničenog položaja u pelješkom vinogorju (položaj Dingač, poluotok Pelješac, podregija Srednja i južna
Novosti