Živahno vino

Živahno vino nije samo vino s nekom količinom slobodnog, otopljenog i vezanog ugljik (IV) oksida (ugljičnog dioksida), već se tim pojmom uz pjenušava, biser i gazirana vina može označiti i bijelo mirno vino koje ukupnošću boje, okusa, tekućosti, bistroće, prozirnosti i pokretljivosti, na pilca ostavlja takav dojam. Živahna su najčešće mlada, dobro odnjegovana vina u kojima je uspostavljen idealan sklad kiselina, fenolnih tvari, alkohola i neprevrela šećera.

Povezano

Nepeuth

Nepeuth (nêpeuthês) bilje koje su stari Grci stavljali u nektar (tj. u vino), jer je uz ublažavanje bola još i ...

Zrenje vina

Zrenje vina je značajna faza u nastanku vrsnog vina, počinje po završenom vrenju i obavljenom prvom pretoku, a ...

Enzimi

Enzimi (fermenti), organski spojevi koji svojom nazočnošću kataliziraju i ubrzavaju razgradnju nekih organskih ...
Novosti