vrlo suha vina

Vrlo suhim vinima nazivaju se alkoholizirana vina, bez obzira na to jesu li proizvedena iz nearomatičnih ili aromatičnih sorata, kod kojih ostatak neprevrela šećera ne prelazi 6 g/l. Ekstra suha, češće i kod nas pisana extra sec odnosno extra dry pjenušava vina su ona kod kojih je sadržaj neprevrelog šećera od 12 do 20 g/l, a ta kategorija vina, tj. pjenušava vina s manje od 15 g/l neprevrela šećera, nazivaju se brut, a s manje od 6 g/l nazivaju se extra brut.
Vidi: ekstra suha vina, razvrstavanje vina.

Povezano

Mutacija

Mutacija je oznaka spontane genetske promjene na spolnim ili na tjelesnim stanicama. Ako se te promjene dogode u ...

Susac crni

Susac crni naziv sorte vinove loze, koja je sve do pojave trsne uši bila druga po rasprostranjenosti na kvarnerskim

Brzamin

Brzamin u Istri uobičajeni naziv za vinsku sortu crnog grožđa marzemin.
Novosti