vrlo suha vina

Vrlo suhim vinima nazivaju se alkoholizirana vina, bez obzira na to jesu li proizvedena iz nearomatičnih ili aromatičnih sorata, kod kojih ostatak neprevrela šećera ne prelazi 6 g/l. Ekstra suha, češće i kod nas pisana extra sec odnosno extra dry pjenušava vina su ona kod kojih je sadržaj neprevrelog šećera od 12 do 20 g/l, a ta kategorija vina, tj. pjenušava vina s manje od 15 g/l neprevrela šećera, nazivaju se brut, a s manje od 6 g/l nazivaju se extra brut.
Vidi: ekstra suha vina, razvrstavanje vina.

Povezano

Aldomaš

Aldomaš (lat. aldomassio) U sjevernim krajevima Hrvatske to je drugi naziv za likov, čin nuđenja vina (ili nekog ...

Mliječno kiselo vrenje

Mliječno kiselo vrenje, za razliku od jabučno-mliječnog vrenja, je aktivnošću bakterija izazvan proces pretvorbe ...

Rujnocrvena vina

Rujnocrvena vina su vina iz crnih sorata grožđa (rosé i tzv. crna odn. crvena vina) dobivena vrenjem masulja da bi ...
Novosti