vrlo suha vina

Vrlo suhim vinima nazivaju se alkoholizirana vina, bez obzira na to jesu li proizvedena iz nearomatičnih ili aromatičnih sorata, kod kojih ostatak neprevrela šećera ne prelazi 6 g/l. Ekstra suha, češće i kod nas pisana extra sec odnosno extra dry pjenušava vina su ona kod kojih je sadržaj neprevrelog šećera od 12 do 20 g/l, a ta kategorija vina, tj. pjenušava vina s manje od 15 g/l neprevrela šećera, nazivaju se brut, a s manje od 6 g/l nazivaju se extra brut.
Vidi: ekstra suha vina, razvrstavanje vina.

Povezano

Cinsault

Cinsault (čit. senso), ponekad se piše i cinsaut, je sorta crnog grožđa nastala uspjelom selekcijom 1950. Dobre je ...

Leewenhuk Antony

Leewenhuk Antony (1632.-1723.) je bio nizozemski trgovac, a kasnije i proizvođač tekstila - platna. Brušenjem ...

Plitica

Plitica(fr. tasse á déguster ili tastevin) je srebrna metalna posudica, posebnog oblika, iz koje enolozi i vinotoče
Novosti

g.p.

G.p. je nekad i kod nas korištena kratica za geografsko porijeklo ( zemljopisno podrijetlo), kojim...

read more