Prema Pravilniku o proizvodnji vina u RH (NN 2/05.) vino za destilaciju mora biti proizvedeno iz priznatih kultivara s Nacionalne liste (NN 159/04.). Najmanji stvarni sadržaj alkohola u v.z.d. mora biti u skladu s propisanim sadržajem za zonu u kojoj je to vino proizvedeno.
Vino za destilaciju
Povezano
Prstenovanje
Prstenovanje je naziv za jedan, nekada obavljani posao rezidbe vinove loze, koji je u suvremenom vinogradarstvu u ...
Ružičasta rubinskocrveno
Ružičasta rubinskocrvena vina su obojena vina koja se kod nas osobito cijene. To je boja opola što se proizvode iz ...
Novosti
Kristijan Harjač- najbolji sommelier Hrvatske 2024.
Sommelier Kristijan Harjač iz rovinjskog restorana Agli Amici proglašen je najboljim na 27....
Hrvatski sommelier klub proslavio 30. godina članstva u ASI-ju, te 31. godinu osnutka
Dana 7. listopada 2024., u elegantnom ambijentu hotela Esplanade, Hrvatski sommelier klub svečano...
Najveća Kastavska fešta- od 5.-7. listopada 2024.
Slavimo jesen i mlado vino! Na sajmu CrekVINA 2024 predstavit će se mnogi vinari ali i...