Tiražni liker je naziv otopine koja se dobije sljubljivanjem vina, šećera i vinskog kvasca, a koja se neposredno nakon izrade dodaje temeljnom vinu iz kojeg će se proizvesti pjenušavo, biser ili gazirano vino. Proizvođači šampanjca u francuskoj pokrajini Champagne temeljno vino nazivaju natur champagne i brinu da je u njemu završilo jabučno mliječno vrenje. Tim se dodatkom (tiražnim likerom) potiče drugo (ili tzv. sekundarno) alkoholno vrenje. Bez obzira na činjenicu da je u tiražni liker dodana određena količina šećera iz kojeg će vrenjem nastati etanol, ovaj se postupak (kao ni postupak dodavanja ekspedicionog likera) ne smatra ni pojačavanjem niti doslađivanjem, međutim valja znati da takvo dodavanje ne smije povećati ukupnu alkoholnu jakost budućem pjenušavom vinu za više od 1,5 % vol. To se povećanje mjeri uspoređivanjem ukupne alkoholne jakosti temeljnog vina i pjenušavog vina prije nego što je dodan ekspedicioni liker.
Vidi: méthode champenoise.