Termolizacija vina

Termolizacija vina je naziv za postupak termičke obradbe (najčešće polusuhih i poluslatkih) vina, kod nižih temperatura u odnosu na temp. pasterizacije, (najčešće između 40 i 55°C), i to neposredno prije punjenja u boce, a s ciljem mikrobiološke stabilizacije. S obzirom na to da termolizirana vina izgube puno na svojoj svježini i kakvoći, taj je postupak (i bez obzira na niže ili više temperature i vrijeme trajanja zagrijavanja) napušten.

Povezano

Veltlinac crveni

Veltlinac crveni je vinska sorta crvena grožđa, uzgoj koje je, zbog osjetljivosti na bolesti, vrlo ograničen. ...

Zlatarica

Zlatarica je preporučena sorta bijeloga grožđa u podregiji Dalmatinska zagora (NN 172/04.). S obzirom na dobru ...

Ugni blanc

Ugni blanc fr. naziv za tal. bijelu vinsku sortu trebbiano toscano, koju neki zbog mnogih sličnosti, poglavito u ...
Novosti