Termolizacija vina

Termolizacija vina je naziv za postupak termičke obradbe (najčešće polusuhih i poluslatkih) vina, kod nižih temperatura u odnosu na temp. pasterizacije, (najčešće između 40 i 55°C), i to neposredno prije punjenja u boce, a s ciljem mikrobiološke stabilizacije. S obzirom na to da termolizirana vina izgube puno na svojoj svježini i kakvoći, taj je postupak (i bez obzira na niže ili više temperature i vrijeme trajanja zagrijavanja) napušten.

Povezano

Aromatične sorte vinove loze

Aromatične sorte vinove loze su sve one u kojih je sadržaj tvari mirisa (tzv. mirisnih molekula) u grožđu tako ...

Zagrebački vinogradi

Još pred stotinjak godina, kako piše prof. Urbani, do Ilice i Vlaške ulice spuštali su se z. v. u kojima su se ...

Ambalaža

Ambalaža (fr.-emballage) je oznaka za posude, sanduke, kutije, vreće itd. u kojima se roba čuva, skladišti, prevozi
Novosti