Rum

Rum je sukladno Pravilniku o jakim alkoholnim i alkoholnim pićima (NN172/04.) svrstan u skupinu rakija što se proizvode po posebnom postupku. Dobiva se isključivo destilacijom alkoholno prevrela soka šećerne trske, melase, sirupa i drugih sporednih proizvoda kod preradbe šećerne trske (na manje od 96 % vol.) tako da proizvedeni destilat zadrži specifična organoleptička svojstva za taj proizvod. Gotov proizvod koji se stavlja na tržište mora sadržavati najmanje 37,5 % vol. alk.

Povezano

Ekološko vinogradarstvo

Ekološko vinogradarstvo (grč. oikos = kuća, logos = govor), dio znanosti o odnosu živih bića i okoliša u ...

Pinter

Pinter (njem) je  isto što i bačvar, odnosno zanatlija što izrađuje drvene kace, brente i njima slično drveno ...

Ljetni ili zaperkov pup

Ljetni ili zaperkov pup se oblikuje u pazušku lista, kada i glavni (još zvan i zimski ili pravi), ali za razliku od
Novosti