Rampaš

Rampaš (njem.) je mlado vino u vrenju, tj. u onoj fazi kada više na okus nije slatko, a još uvijek vrije.

Povezano

Incrocio manzoni

Incrocio manzoni je kultivar vinskog grožđa, kojeg je oplođivanjem pinota bijelog peludom rizlinga rajnskog uzgojio

Extra brut

Extra brut (čitaj ekstra brut) je oznaka za sadržaj neprevrela šećera u pjenušavom vinu kada je on manji od 6 g/l. ...

Slatka rezerva

Slatka rezerva - V.: konzervirani mošt, nijemi mošt, flotacija.
Novosti

Kemijski sastav vina

Kemijski sastav vina podjednako kao i kemijski sastav grožđa i mošta, bogat je i složen, pa stoga...

read more

Mošt

Mošt (šira) je sok koji se dobije cijeđenjem izmuljanog, odnosno gnječenog masulja (masta) ili...

read more

Suhi ekstrakt

Suhi ekstrakt (isto i suha tvar) je ona količina ekstrakta u vinu kojeg se izračunava tako da se...

read more