Rajon

Rajon (fr. rayon, uz mnoga druga značenja i područje) oznaka kojom se u ranijem ustroju vinogradarskih područja (rajonizaciji) u RH (sve do donošenja POV-a 1996. godine) nazivala najviša jedinica (koja se je sastojala od podrajona, vinogorja i položaja), a koja je cit. novim zakonom preimenovana u (riječ lat. podrijetla) regija. Hrvatska vinorodna područja podijeljena su u dvije regije, dvanaest podregija itd.

Vidi: regionalizacija vinogradarstva.

Povezano

Nebbiolo

Nebbiolo je najpoznatija tal. autohtona vinska sorta crnog grožđa. Uzgaja se u sjevernim vinorodnim pokrajinama ...

Moštenice

Moštenice su zajedničko ime za kultivare grožđa koje se, obzirom na sastav, prerađuju u mošt i vino, za razliku od ...

Međunarodna udruga sommeliera

Vidi: Assotiation de la sommellerie internationale (kratica ASI).
Novosti