Rajon

Rajon (fr. rayon, uz mnoga druga značenja i područje) oznaka kojom se u ranijem ustroju vinogradarskih područja (rajonizaciji) u RH (sve do donošenja POV-a 1996. godine) nazivala najviša jedinica (koja se je sastojala od podrajona, vinogorja i položaja), a koja je cit. novim zakonom preimenovana u (riječ lat. podrijetla) regija. Hrvatska vinorodna područja podijeljena su u dvije regije, dvanaest podregija itd.
Vidi: regionalizacija vinogradarstva.

Povezano

Vučija

Vučija je isto što i fučija, drvena posuda za transport vode na samaru (drvenom sedlu za tovarnu stoku).

Mistela

Mistela (tal. mistella, rjeđe i sifone), je poluproizvod dobiven miješanjem soka (mošta) grožđa u kojem je (u ...

Kordijalni liker

Kordijalni liker je alkoholno piće dobiveno miješanjem etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla s vinom, čije ...
Novosti