Meso bobice

Meso bobice je središnji dio ploda – bobice (mezokarp ili mezofil) koji se nalazi ispod kožice bobice grožđa. Izgrađen je iz mekanog parenhimskog tkiva u kojem pretežni dio sadržaja (kod vinskog grožđa čak i više od 80%) otpada na sok – mošt.

Povezano
Započela sa radom nova obnovljena stranica Vinopedia IS

Započela sa radom nova obnovljena stranica Vinopedia IS

Dana 15.3. 2023. s radom je započela Vinopedia IS. Nakon kraće stanke izlazi u novom formatu. Želja nam je da ...

Crveni traminac

Crveni traminac je oznaka vina što se proizvodi iz kultivara traminac crveni.

Dt

Dt (čit. decitona) je u skladu Međunarodnog sustava mjernih jedinica (Le System International d’Unites) oznaka za ...
Novosti
Svi na  OKOLOTORNO!

Svi na OKOLOTORNO!

U sklopu novljanske manifestacije- Okolotorno održat će se  u subotu, 20. srpnja 2024.na...

read more