Malaga je specijalno likersko vino iz južnošpanjolskog vinogradarskog područja. Vinu koje je proizvedeno iz samotoka (lagrima) dodaje se mistela koja se proizvodi kao i vino iz sorata pedro ximenez i moscadel, i vino de color ili arrope (tj. ugušćeni-koncentrirani i karamelizirani mošt). Nakon odležavanja u drvenim hrastovim bačvama i složenih promjena esterifikacije i oksidacije, slično kao i kod proizvodnje sherrya, nastaje ljupko piće u kojem od tipa do tipa alkohol podosta varira (od 15 do 23% vol. ), a u pogledu neprevrela šećera može biti suh (poput tipa blanco seco i pajarete) ili polusladak i sladak (poput semidulce i tzv. dulce color). Dok su suhi i polusuhi tipovi jantarne i zlatnožute boje, slatki su, smeđasto do tamnosmeđe obojeni.
M. se poslužuje iza jela ili između dvaju obroka.
Kalijev kiseli sulfit
Kalijev kiseli sulfit kalijev bisulfit, je kalijeva kisela sol sumporaste kiseline (KHSO3) koja se koristi u ...