Jela s vinom

Jela s vinom su brojna i cijenjena pa zato i opisana u svakoj boljoj „kuharici”. Vino se dodaje u juhu i čaj, a koristi se i za podlijevanje kod pripreme buzare, brodeta, salate od rakovica, pečenja divljači i pripremanja gljiva (tartufa..) i dr. Brojni se kulinarski specijaliteti poput vinskog gulaša, žvaceta, pašticade, marinada, istarske supe itd. pripremaju iz vina ili uz dodatak vina.

Povezano

Pobor Andrija

Pobor Andrija(1865.-1947.) župnik u Triblju, zaljubljenik u vinogradarstvo i vinarstvo, proizvođač pjenušca ...

Akov

Akov (mađ.) je posuda, mjera i daća za vino (od 56,589 l). Kod nas je češći naziv čabar ili vjedro.

Cartizze

Cartizze (čit.: kartice), naziv ograničenog vinorodnog položaja u vinorodnoj pokrajini Veneto, točnije u provinciji
Novosti