Jela s vinom

Jela s vinom su brojna i cijenjena pa zato i opisana u svakoj boljoj „kuharici”. Vino se dodaje u juhu i čaj, a koristi se i za podlijevanje kod pripreme buzare, brodeta, salate od rakovica, pečenja divljači i pripremanja gljiva (tartufa..) i dr. Brojni se kulinarski specijaliteti poput vinskog gulaša, žvaceta, pašticade, marinada, istarske supe itd. pripremaju iz vina ili uz dodatak vina.

Povezano

Čuveno vino

Čuveno vino nekad i kod nas korištena oznaka za vino koje se pročulo, odnosno koje se smatralo znamenitim. Taj je ...

Beerenauslese

Beerenauslese njemački naziv za predikatno vino, izborna berba bobica.

Foks miris vina

Foks miris vina (vinarski termin) ili miris na lisicu odnosno stjenice (stari naziv stenićak), svojstven je vinima ...
Novosti
Svi na  OKOLOTORNO!

Svi na OKOLOTORNO!

U sklopu novljanske manifestacije- Okolotorno održat će se  u subotu, 20. srpnja 2024.na...

read more