Jela s vinom

Jela s vinom su brojna i cijenjena pa zato i opisana u svakoj boljoj „kuharici”. Vino se dodaje u juhu i čaj, a koristi se i za podlijevanje kod pripreme buzare, brodeta, salate od rakovica, pečenja divljači i pripremanja gljiva (tartufa..) i dr. Brojni se kulinarski specijaliteti poput vinskog gulaša, žvaceta, pašticade, marinada, istarske supe itd. pripremaju iz vina ili uz dodatak vina.

Povezano

Tipično

Tipično je (VT), oznaka koja približno odgovara opisu pod originalno.

Crna trulež

Crna trulež (Guignardia Bidwellii, engl. black-rot) opasna je gljivična bolest vinove loze, jer je kadra uništiti ...

Organoleptičko (senzorno) ocjenjivanje mošta i vina

Sva službena organoleptička ispitivanja u RH provode se u skladu Pravilnika (NN 106/04.) kojim su uređeni uvjeti i ...
Novosti