Jambrović, Franjo

Jambrović, Franjo (1926.-2006.) je prva znanja o lozi i vinu naučio još kao osnovnoškolac u obitelji, da bi se nakon završenog školovanja i stjecanja zvanja inžinjera, zaposlio u rasadniku koji je bio u sastavu tvrtke Jaskavino. Marljivim radom i surađujući s našim uglednim vinogradarima i institucijama na poslovima rajonizacije i obnove vinogradarstva na suvremenim osnovama, ponajviše na području podregije Plešivica, te modernizaciji vinarske proizvodnje poglavito pjenušavih vina, stekao je mnoga nova saznanja koja je nesebično, putem predavanja i neposrednih razgovora, te brojnih članaka u tiskovinama i u knjizi koja mu je tiskana 1980., a koja nosi naslov Praktično vinogradarstvo i podrumarstvo, prenosio zainteresiranima, od kojih su mnogi upravo njegovom zaslugom postali cijenjeni proizvođači. Jedan je od utemeljitelja udruge Kluba dobrog vina.

Povezano

Skraćivanje grozda

Skraćivanje grozda - uz odstranjivanje cijelih grozdova u kojima dio bobica nije sazrio, odnosno odstranjivanje ...

Bukara

Bukara (možda od novogrčkog bûkla-boca) drvena posuda slična krigli-vrču, najčešće obujma od 0,5 do 1 l, iz koje se

Acetobacter

Acetobacter (lat.) je opći naziv za sve octene bakterije koje se razmnažaju na površini vina (aerobne su) i koje ...
Novosti