Jambrović, Franjo

Jambrović, Franjo (1926.-2006.) je prva znanja o lozi i vinu naučio još kao osnovnoškolac u obitelji, da bi se nakon završenog školovanja i stjecanja zvanja inžinjera, zaposlio u rasadniku koji je bio u sastavu tvrtke Jaskavino. Marljivim radom i surađujući s našim uglednim vinogradarima i institucijama na poslovima rajonizacije i obnove vinogradarstva na suvremenim osnovama, ponajviše na području podregije Plešivica, te modernizaciji vinarske proizvodnje poglavito pjenušavih vina, stekao je mnoga nova saznanja koja je nesebično, putem predavanja i neposrednih razgovora, te brojnih članaka u tiskovinama i u knjizi koja mu je tiskana 1980., a koja nosi naslov Praktično vinogradarstvo i podrumarstvo, prenosio zainteresiranima, od kojih su mnogi upravo njegovom zaslugom postali cijenjeni proizvođači. Jedan je od utemeljitelja udruge Kluba dobrog vina.

Povezano

Lasina

Lasina je sorta vinskoga crnog grožđa, manje poznata kod potrošača jer se vina proizvedena iz njena grožđa ne ...
Praćenje utjecaja ultrazvuka velike snage i termosonifikacije na inaktivaciju Brettanomyces bruxellensis u crnom vinu

Praćenje utjecaja ultrazvuka velike snage i termosonifikacije na inaktivaciju Brettanomyces bruxellensis u crnom vinu

  Brettanomyces bruxellensis jedan je od najvažnijih mikroorganizama koji uzrokuju kvarenje vina. Ovaj kvasac ...

Organski uzgoj vinove loze

Organski uzgoj vinove loze (još i organsko vinogradarstvo) se zasniva na učenjima koja isključuju uporabu ...
Novosti