Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč svoj razvoj temelji od davne 1875. godine, kada je Istarski pokrajinski sabor osnovao Pokrajinsku vinarsko voćarsku stanicu (Stazione eno-pomologica provinciale) sa zadaćom da, s obzirom na velik broj aktualnih problema u svezi pojave do tada nepoznatih bolesti i štetnika na vinovoj lozi, radi na njihovom rješavanju, te osuvrenjavanju vinarstva i svih drugih, na cijelom području Istre vodećih poljoprivrednih djelatnosti, poglavito maslinarstva, ratarstva, stočarstva i povrtlarstva. Tijekom proteklih više od 135 godina mijenjali su se organizacijski sustavi, razina istraživačkih aktivosti i obrazovne organizacije, o čemu se zainteresirani mogu detaljno informirati na stranicama Instituta i Veleučilišta – studija vinarstva u Poreču.

Povezano

Zelena rezidba

Zelena rezidba je naziv za sve oblike rezidbe (u našem primjeru vinove loze) u doba vegetacije (tj. od kretanja do ...

Rampaš

Rampaš (njem.) je mlado vino u vrenju, tj. u onoj fazi kada više na okus nije slatko, a još uvijek vrije.

Enološko ulje

Enološko uljej e najčešće u nas korišten naziv za parafinsko ulje koje se u vinarstvu koristi da bi se spriječio ...
Novosti

Grožđe

grožđe je u smislu ZOV-a je zdrav, zreo, prezreo, prosušen ili prirodno smrznut plod vinove loze,...

read more

Superfosfat

Superfosfat je naziv fosfornog mineralnog gnojiva ( dobivenog rastvaranjem prirodnih fosfata...

read more