Glikozidi

Glikozidi su organski spojevi koji nastaju u bilju iz šećera (npr. glukoze) i nešećernog dijela aglukona (stim da vinare iz ove skupine spojeva najviše zanimaju tanini, gorke tvari u vinu, koje su odgovorne za gorak okus vina i gorkast okus vina, te bojila)

Povezano

Peteljka

Peteljka je onaj dio lista ili grozda (u našem primjeru vinove loze) kojom se on drži za mladicu (ljetorast) iz ...

Harmonično vino

Harmonično vino vinarski termin), u kojem postoji skladan odnos, naročito slatkih (neprevrela šećera, etanola, ...

Polić

Polić je mjera za vino (još i media pinta, mazana - od tal. mezzo=pola). Vidi: pint.
Novosti

Kemijski sastav vina

Kemijski sastav vina podjednako kao i kemijski sastav grožđa i mošta, bogat je i složen, pa stoga...

read more

Mošt

Mošt (šira) je sok koji se dobije cijeđenjem izmuljanog, odnosno gnječenog masulja (masta) ili...

read more

Suhi ekstrakt

Suhi ekstrakt (isto i suha tvar) je ona količina ekstrakta u vinu kojeg se izračunava tako da se...

read more