Glikozidi

Glikozidi su organski spojevi koji nastaju u bilju iz šećera (npr. glukoze) i nešećernog dijela aglukona (stim da vinare iz ove skupine spojeva najviše zanimaju tanini, gorke tvari u vinu, koje su odgovorne za gorak okus vina i gorkast okus vina, te bojila)

Povezano

Organoleptičko (senzorno) ocjenjivanje mošta i vina

Sva službena organoleptička ispitivanja u RH provode se u skladu Pravilnika (NN 106/04.) kojim su uređeni uvjeti i ...
Nacionalno međunarodno ocjenjivanje vina „Kvarner International Wine Trophy“ u ožujku u Vrbniku

Nacionalno međunarodno ocjenjivanje vina „Kvarner International Wine Trophy“ u ožujku u Vrbniku

Prepoznavši potrebu za međunarodnim, kvalitetnim, objektivnim i profesionalnim ocjenjivanjem vina u Hrvatskoj te ...

Vinodol

Vinodol (dolina u vinogradarskoj regiji Primorska Hrvatska, i to u podregiji Hrvatsko primorje, od Novog ...
Novosti