Frappé

Frappé (fr. čit. frape), ledom ohlađeno obično jako alkoholno piće, a od vina aromatizirano vino vermut. Vina (bijela i pjenušava) se mogu hladiti indirektno, tako da se boca stavlja u kotlić s ledom, nikako stavljanjem kocke leda u čašu, jer im se time mijenja i kvari okus i miris.

Povezano

Litra

Litra naziv mjerne jedinice za fizikalnu veličinu obujam. Oznaka za ovu mjernu jedinicu je l i L pa se ona definira

Alkoholno neprevreli proizvodi od grožđa

Alkoholno neprevrelim proizvodima od grožđa smatraju se (prema važećem ZOV-u NN 96/03.) konzervirani mošt, ...

beaujolais

beaujolais (Čit. božole), srednje do jako alkoholno fr. crno vino, proizvedeno postupkom karbonske maceracije na ...
Novosti

Gustoća

Gustoća je naziv za f.v. težinu po jedinici volumena (omjer mase i volumena). V.: SI   

read more

esca

esca ( izgovor eska) je u stručnim krugovima i kod nas u proteklih dvadesetak godina sve češće...

read more