Ezerjo

Ezerjo (mađ. ezerjó tisuću puta dobro), bijela vinska sorta mađarskog imena (a možda i podrijetla), osjetljiva na sivu plijesan. U godinama sa suhim i toplim jesenima, kada je grožđe zdravo a urod obilan, moguće je iz takva grožđa proizvesti vina vrhunske kvalitete koja karakterizira žutozelenkasta boja, visoka alkoholnost, bogatstvo ukupnih kiselina, izražen sortni miris i harmoničan osvježavajući okus. Izvan Mađarske, najviše se uzgaja u području subotičko-horgoške pješčare.

Povezano

Stipić, Stipe

Stipić, Stipe (1930.-2008.) nakon završenog studija na Poljoprivrednom fakultetu, smjer vinogradarstvo-vinarstvo u ...

Dattier de beyrouth

Dattier de beyrouth u Francuskoj uobičajen naziv za zobaticu afus-ali

Mravlja kiselina

Mravlja kiselina (kem. HCOOH, metanska kiselina) je hlapiva kiselina koja se u tragovima nalazi u moštu i vinu. ...
Novosti

Gustoća

Gustoća je naziv za f.v. težinu po jedinici volumena (omjer mase i volumena). V.: SI   

read more

esca

esca ( izgovor eska) je u stručnim krugovima i kod nas u proteklih dvadesetak godina sve češće...

read more