DRUGI PJENUŠAVI DORUČAK U NOVOM VINODOLSKOM

Drugi Kvarnerski pjenušavi doručak u vinogradu, podprojekt Salona pjenušavih vina Zagreb održat će se u partnerstvu s TZ Grada Novi Vinodolski i udruženjem Vina Kvarnera 8. lipnja od 10-14 sati u vinariji Pavlomir u Novom Vinodolskom.

Pjenušavi doručak Kvarner prošle je godine okupio hedoniste željne uživanja u prirodi s pjenušcima i izvornim zalogajima, te se ovogodišnje izdanje gotovo i popunilo. Ideja doručka jest u neobaveznom zabavnom i ladanjskom okruženju promovirati pjenušava vina i pjenušavu destinaciju uz lokalne naimirnice. Na događaju će se predstaviti vinari udruge Kvarner Wines čija će se pjenušava vina kušati, uz domaće zagrize sirane Runolist iz Krasna, nareske Buretić Bregi, slastice Vilma iz Raba, bakarske baškote, domaće trešnje lokalnog OPG-a, med OPG-a Komadina, svježe i suhe sireve lokalnog OPG-a i poneko iznenađenje. Edukacijsku nijansu Doručku dat će autorica projekta Marija Vukelić svojom radionicom sljubljivanja kvarnerskih pjenušaca i kvarnerskih škampa poznate konobe »Pod Orajom« iz Klenovice.

Kvarnerski pjenušavi doručak u vinariji Pavlomir održat će se prema najavljenom rasporedu: doručak će trajati od 10 do 12 sati, a od 12 do 13 sati održat će se radionica Kvarnerski škamp i kvarnerski pjenušci. Uz zvukove klavira i violine, u zelenilu vinograda, i ove će godine uživati svi oni koji svoje mjesto rezerviraju na mail marijavukeliczg@gmail.com, a cijena ulaznice je 30 eura. Broj mjesta za sudjelovanje na doručku (kao i na radionici) je ograničen te su prijave mailom obavezne.
Za sam kraj programa doručka, prisutni vinari će od 13 do 14 sati predstaviti po jedno novo vino u dijelu programa En Primeur Kvarner čime će ujedno program biti i završen.

Manifestacija se održava u suorganizaciji TZ Novi Vinodolskog, Salona pjenušavih vina Zagreb i vinarije Pavlomir sa ciljem dodatne promocije eno-gastro scene Kvarnera. Prijašnjih godina doručci su se održavali i na drugim destinacijama (od Zagorja, Plešivice, Srijema, Erduta, Međimurja do Kvarnera). Sljedeći ljetni pjenušavi doručak najavljen je za Srijem, početkom srpnja.

Foto: Petar Fabijan

Povezano