Djelomično fermetirani mošt

Djelomično fermetirani mošt se prema ZOV-u u RH, (NN 96/03, članak 16) svrstava u alkoholno neprevrele proizvode od grožđa, a zajedno s ostalim proizvodima iz skupine alkoholno neprevrelih, te sa vinom za proizvodnju vinskog octa, vinskim octom, dealkoholiziranim vinom i vinom sa smanjenim postotkom alkohola, vinom za destilaciju i sporednim proizvodima u preradi grožđa i preradi vina, svrstava se u tzv. druge (misli se na ostale) proizvode od grožđa i vina. Uvjeti proizvodnje alkoholno neprevrelih proizvoda (od konzerviranog, koncentriranog, karameliziranog, rektificiranog, alkoholiziranog do djelomično fermentiranog mošta), njihovo označavanje i stavljanje u promet u RH propisuje ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Povezano

Pichia

Pichia je rod kvasaca slabe fermentativne moći, ali značajan za vinare, jer uz vrste roda Candida i Hansenula ...

Nitratna direktiva

Nitratna direktiva je naziv propisa što ga je donijela EU 12. prosinca 1991. god. (EU 91/676/EEC) u cilju zaštite ...

Rizvanac

Rizvanac jedan od naziva vinske sorte bijelog grožđa koju je križanjem, uzgojio 1891. Švicarac dr. Hermann Müller ...
Novosti
Svi na  OKOLOTORNO!

Svi na OKOLOTORNO!

U sklopu novljanske manifestacije- Okolotorno održat će se  u subotu, 20. srpnja 2024.na...

read more