Djelomično fermetirani mošt se prema ZOV-u u RH, (NN 96/03, članak 16) svrstava u alkoholno neprevrele proizvode od grožđa, a zajedno s ostalim proizvodima iz skupine alkoholno neprevrelih, te sa vinom za proizvodnju vinskog octa, vinskim octom, dealkoholiziranim vinom i vinom sa smanjenim postotkom alkohola, vinom za destilaciju i sporednim proizvodima u preradi grožđa i preradi vina, svrstava se u tzv. druge (misli se na ostale) proizvode od grožđa i vina. Uvjeti proizvodnje alkoholno neprevrelih proizvoda (od konzerviranog, koncentriranog, karameliziranog, rektificiranog, alkoholiziranog do djelomično fermentiranog mošta), njihovo označavanje i stavljanje u promet u RH propisuje ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.
Ukupni ekstrakt
Ukupni ekstrakt u kem. analizi npr. vina je ukupna količina suhe tvari što zaostane nakon isparavanja (određene ...