Bouquet

Bouquet fr., čit. buke, naziv za stručak- kitu cvijeća); najčešće se i kod nas tako piše. U vinarskom rječniku to je zajednička oznaka za tercijarnu (buke vrenja ili fermentativnu aromu) i kvartarnu aromu vina (koju nazivamo i bukeom zrenja odnosno starenja). Mirise vina što potječu od sorte grožđa nazivamo primarnom, a mirise što nastaju u razdoblju od berbe do početka vrenja nazivamo sekundarnom aromom, odnosno predfermentativnom aromom.

Povezano

Aldomaš

Aldomaš (lat. aldomassio) U sjevernim krajevima Hrvatske to je drugi naziv za likov, čin nuđenja vina (ili nekog ...

Vinogradarski katastar

Vinogradarski katastar je ustanova u kojoj se na temelju geodetskih izmjera i drugih pokazatelja (npr. boniteta tla

Füllepp, Julije Adolf

Füllepp, Julije Adolf (1889.-1964.) zaslužan djelatnik iz v. i v. Uz rad u enološkom laboratoriju jedno je vrijeme ...
Novosti