Bouquet

Bouquet fr., čit. buke, naziv za stručak- kitu cvijeća); najčešće se i kod nas tako piše. U vinarskom rječniku to je zajednička oznaka za tercijarnu (buke vrenja ili fermentativnu aromu) i kvartarnu aromu vina (koju nazivamo i bukeom zrenja odnosno starenja). Mirise vina što potječu od sorte grožđa nazivamo primarnom, a mirise što nastaju u razdoblju od berbe do početka vrenja nazivamo sekundarnom aromom, odnosno predfermentativnom aromom.

Povezano

Fiziologija

Fiziologija (grč. fysis-priroda, logos-uz ostala značenja i misao, znanost) je biološka znanost koja proučava rad ...

Dokimologija

Dokimologija (grč. dokimos - provjeren), sastavljena riječ koja označava znanost što se bavi ocjenjivanjem ...

Cesar Pavao

Cesar, Pavao (1871. 1946.), autor stručnih knjiga, brošura i stručnih članaka iz vinogradarstva (Kako se može ...
Novosti