Samotok

Samotok, za razliku od prešavine koja se dobije tiještenjem (prešanjem) masulja (kljuka), samotok (ciđe) je tekuća frakcija mošta ili djelomično prevrelog mošta (mladog vina u vrenju) koja se dobije cijeđenjem (bez tiještenja) izmuljanog grožđa ili otakanjem djelomice ili potpuno prevrela masulja. Uz već spomenutu istoznačnicu ciđe spomenimo i stariji i manje upotrebljavani naziv lit.

Povezano

Slatka vina

Slatka vina su ona koja sadrže povećani sadržaj neprevrela šećera. Sadržaj neprevrela šećera kod bijelih i ...

Svježa vina

(VT) su mlada, ugodno kiselkasta vina s nižim sadržajem ugljične kiseline do 0,2 bara. Vina sa sadržajem CO2 od 0,2

Glasilo biljne zaštite

Glasilo biljne zaštite je naziv stručnog časopisa Hrvatskog agronomskog društva koji je počeo izlaziti 1957. i u ...
Novosti