Retsina

Retsina je zajednički naziv smolenih bijelih i crnih grčkih vina (pretežito iz Atike i Korinta) kojih je zajednička značajka trpko-gorki okus i terpentinski miris koji potječe od smole bora Pinus halepsis dodane vinu, u cilju zaštite od oksidacije i kvarenja. Retsine (recine) valja konzumirati dok su još mlada, jer stajanjem vina postaju neugodno gorka.

Povezano

Slatke tvari u vinu

Slatke tvari u vinu - U suhom vinu, tj. u vinu bez ostatka neprevrela šećera skupinu slatkih tvari čine brojne ...

C.I.D.E.A.O.

C.I.D.E.A.O. (Centre international de documentation et d’etudes a’appellation origine) je međunarodno središte za ...

Aroma grožđa, mošta i vina

Aroma grožđa, mošta i vina nije dovoljno istražena, pa se novim ispitivanjima nastoji odgovoriti na mnogobrojna ...
Novosti
Svi na  OKOLOTORNO!

Svi na OKOLOTORNO!

U sklopu novljanske manifestacije- Okolotorno održat će se  u subotu, 20. srpnja 2024.na...

read more