Rakija

(tur.), žganica. U skladu s Pravilnikom o jakim alkoholnim i alkoholnim pićima (NN 172/04.) r. je proizvod dobiven destilacijom prevrelog koma ili masulja od grožđa, ili drugog voća na manje od 86 % vol. alkohola (ako cit. Pravilnikom nije drugačije određeno). Ona mora imati organoleptička svojstva voća od kojeg je proizvedena, a ako odležava u drvenom suđu najmanje godinu dana, može biti označena kao “stara rakija”. Samo se skupini specijalnih rakija smije dodavati aromate i sladila. Naime, rakije. se dijele na rakije od grožđa, voćne rakije, rakije od voćne komine i na specijalne rakije.

Povezano

Unča

Unča (unca) je naziv s više značenja (npr. naziv za «pjeneze», mjera za zemljište), od kojih nas zanima činjenica ...
Europski Vinski Viteški Red u Opatiji

Europski Vinski Viteški Red u Opatiji

Ordo Equestris Vini Europae ili , Konzulat Hrvatska u suradnji sa domaćinima , Legatom za Hrvatsko primorje i Istu,

Jambrović, Ivan

Jambrović, Ivan (1920.-1984.) Vrstan stručnjak koji je uspješno vodio vinogradarske i vinarske poslove u PK Kutjevu
Novosti