Plijevljenje

Plijevljenje se uz neka druga značenja (poput odstranjivanja korova i sl.), u vinogradarstvu se taj naziv koristi za poslove kojima se odstranjuju suvišne mladice, poglavito one koje su izrasle na starom drvu (odnosno na stabljici trsa). Iako se rade bez alata, tj. ručno, ti su poslovi svrstani u tzv. zelenu rezidbu vinove loze.

Povezano

Tvrorijez

Tvdorijez je uz tvrdac jedna od istoznačnica poznate dalmatinske vinske sorte bijelog grožđa koje se najčešće ...

Organsko vinogradarstvo

Organsko vinogradarstvo podrazumijeva takav način uzgoja v. l. i proizvodnje vina, te proizvoda od grožđa i vina u ...

Europski red vitezova vina

Europski red vitezova vina je više od pet stotina godina stara družba, koja je obnovljena nakon II. Svjetskog rata ...
Novosti
Svi na  OKOLOTORNO!

Svi na OKOLOTORNO!

U sklopu novljanske manifestacije- Okolotorno održat će se  u subotu, 20. srpnja 2024.na...

read more