Plijevljenje

Plijevljenje se uz neka druga značenja (poput odstranjivanja korova i sl.), u vinogradarstvu se taj naziv koristi za poslove kojima se odstranjuju suvišne mladice, poglavito one koje su izrasle na starom drvu (odnosno na stabljici trsa). Iako se rade bez alata, tj. ručno, ti su poslovi svrstani u tzv. zelenu rezidbu vinove loze.

Povezano

Prehrambeni aditivi

Prehrambeni aditivi su tvari koje se dodaju prehrambenim poizvodima s ciljem da kroz duže ili kraće vremensko ...
Palinkašu mandat za upravljanje udruženjem Vina Kvarnera

Palinkašu mandat za upravljanje udruženjem Vina Kvarnera

U sjedištu Udruženja vinara Vina Kvarnera (eng. Kvarner Wines) vinotelu Gospoja u Vrbniku održana je redovita ...

Grgić, Miljenko

Grgić, Miljenko (rođen 1923. u selu Desne, nedaleko Metkovića, Dubrovačko-neretvanska županija, Dalmacija). Nakon ...
Novosti