Karamelizirani mošt

Karamelizirani mošt je karamel proizveden iz mošta ili konzerviranog mošta; i to djelomičnom dehidracijom na otvorenoj vatri mošta, koncentriranog mošta ili rektificiranog koncentriranog mošta. Specifična težina karameliziranog mošta kod 20° C ne smije biti ispod 1,33. Vinarski stručnjaci i kod nas karamelizirani mošt zovu još i kuler. Služi u proizvodnji specijalnih vina i u konditorskoj industriji, a ne u neposrednoj ljudskoj potrošnji.

Povezano

Randman

Randman (fr. rendement, čit. randma) je iskorištenje, odn. korisni ili koristan učinak. Npr. ako se od 100 kg ...

Duboković, Ivan

Duboković, Ivan (1862.-1922.) veliki pregalac u obnovi vinogradarstva nakon filokserne zaraze (oko 1905.), ...

Vukotinović, (Farkaš) Ljudevit

Vukotinović (Farkaš) Ljudevit (1813.-1893.), književnik, politik, prirodoznanstvenik, botaničar... Urednik ...
Novosti