Žutac

Žutac je jedna od većeg broja istoznačnica (sinonima) vinske sorte kujundžuša. To je ime dobila zbog prozirne, svjetložute boje kožice bobice, koju karakterizira i čvrstoća pa je to bio razlog da ju nazivaju i tvrdac i tvrdorijez.

Povezano

Zelen

Zelen (njem. naziv Heiner grüner)je  u nas poznatiji pod imenom zelenac slatki bijeli. Ta se sorta ponovno vraća u ...

Kalcifikacija tla

Kalcifikacija tla još i kalcizacija,

Alkoholna pića

Alkoholna pića su proizvodi alkoholnoga vrenja grožđa, voća ili drugih slatkih, odnosno škrobnih sirovina u kojima ...
Novosti

Grožđe

grožđe je u smislu ZOV-a je zdrav, zreo, prezreo, prosušen ili prirodno smrznut plod vinove loze,...

read more

Superfosfat

Superfosfat je naziv fosfornog mineralnog gnojiva ( dobivenog rastvaranjem prirodnih fosfata...

read more