Tinktura

Tinktura (lat. tingere – umakati) je kapljevina dobivena močenjem, ekstrahiranjem, odnosno maceriranjem, najčešće biljnih plodova, listova, cvjetova, kore, korijena itd. u nekom (najčešće alkoholnom) otapalu (vinskom destilatu, etanolu, moštu, vinu, vodi i dr. s ciljem da se iz njih izdvoje željene sastavine (bojila, arome, ljekovite sastavine, minerali i sl.) i proizvedu lijekovi (poput medicinalnih vina ili kina vina), miomirisi i drugi željeni proizvodi.

Povezano

Danska

Danska je značajan potrošač proizoda iz sektora vinogradarstva i vinarstva, a s obzirom da ih sama ne proizvodi, ...

Insekticidi

Insekticidi su sredstva kojima se uništavaju štetni insekti na poljoprivrednim kulturama (u skladištima i u drugim ...

Ruso vino

Ruso vino je u kontinentalnoj Hrvatskoj nekada korišten, a sada već zaboravljen naziv za ružičasto (rosé) vino.
Novosti