Tinktura

Tinktura (lat. tingere – umakati) je kapljevina dobivena močenjem, ekstrahiranjem, odnosno maceriranjem, najčešće biljnih plodova, listova, cvjetova, kore, korijena itd. u nekom (najčešće alkoholnom) otapalu (vinskom destilatu, etanolu, moštu, vinu, vodi i dr. s ciljem da se iz njih izdvoje željene sastavine (bojila, arome, ljekovite sastavine, minerali i sl.) i proizvedu lijekovi (poput medicinalnih vina ili kina vina), miomirisi i drugi željeni proizvodi.

Povezano

Betonska vinska cisterna

Betonska vinska cisterna uz mnoge prednosti (jeftinija litra izgrađenog prostora, osobito kada se grade cisterne ...

Novosel Antun

Novosel Antun (?), tvorničar bačava iz Slavonske Orahovice, uređuje i izdaje u vlastitoj nakladi dvije monografske ...

Zaštitni znak

  Zaštitni znak je posebno zaštićen robni žig, kojim se potrošaču jamči istinitost oznaka o kvaliteti, ...
Novosti