Modrocrvena boja vina

Modrocrvena boja vina drži se najnižom nijansom obojenosti crnog vina. Takvu boju imaju crna vina dobivena iz sorata kojima je grožđe siromašno tvarima boje, odnosno vina proizvedena ubrzanim (što podrazumjeva i vremenski kraćim) postupkom maceracije. Takvoj boji vina vrlo često pridonosi i niža aktualna kiselost, na što utječe zastupljenost pojedinih vrsta kiselina s obzirom na stupanj elektrolitičke disocijacije njihovih molekula. Kada se modrocrvena vina pomiješaju s vinima kod kojih je aktualna kiselost visoka, postaju granatnocrvena.

Povezano

Šira

Šira (tur.)je  mošt, odnosno sok.

Konzervirani mošt

Konzervirani mošt isto što i nijemi mošt. Kada se iz grožđa (muljanjem, cijeđenjem i tiještenjem) odvoji tekuća ...

Uhudler

Uhudler je trgovačko ime vina proizvedenog iz grožđa hibridnih proizvođača. U Austriji je na vinarskom sajmu Vinova
Novosti