Modrocrvena boja vina

Modrocrvena boja vina drži se najnižom nijansom obojenosti crnog vina. Takvu boju imaju crna vina dobivena iz sorata kojima je grožđe siromašno tvarima boje, odnosno vina proizvedena ubrzanim (što podrazumjeva i vremenski kraćim) postupkom maceracije. Takvoj boji vina vrlo često pridonosi i niža aktualna kiselost, na što utječe zastupljenost pojedinih vrsta kiselina s obzirom na stupanj elektrolitičke disocijacije njihovih molekula. Kada se modrocrvena vina pomiješaju s vinima kod kojih je aktualna kiselost visoka, postaju granatnocrvena.

Povezano

Apsorpcija

Apsorpcija (lat. upijanje) za razliku od adsorpcije (pripijanja) je pojava kada tvar iz jedne faze (na primjer, ...

Bioelementi

Bioelementi su neophodna počela ili elementi iz kojih su izgrađena živa bića. Razvrstavamo ih na makroelemente, ...

Vlaška

Vlaška je naziv kultivara vinove loze što se uzgaja na području Kaštela i trogirske Zagore. Nema podataka o njenom ...
Novosti
Svi na  OKOLOTORNO!

Svi na OKOLOTORNO!

U sklopu novljanske manifestacije- Okolotorno održat će se  u subotu, 20. srpnja 2024.na...

read more