Neprevreli šećer (ili šećer) u vinu obično se iskazuje u g/l i, ovisno o toj količini govorimo o suhim, polusuhim, ...
Oznaka za suho vino. V.: razvrstavanje vina.
Uz manje korišten, (tal.) izraz asciutto, što također znači suho, najčešće upotrebljavani naziv za označavanje tipa
Oznaka za polusuho vino. V.: razvrstavanje vina
Naziv za oznaku tipa poluslatkog vina.
Skladno vino (još i harmonično) je ono u kojem su uravnotežene slatke (šećeri, alkoholi i dr.), kisele (organske i ...
Sklonost prilagođavanja kriterija ocjene kakvoći skupine redovita je pojava svih ocjenitelja vina. Ako se ocjenjuju
Slamnato vino V.: suškovo vino i vini santi.
Slamnatožuta bijela vina su ona koja su dobivena vrlo kratkim zadržavanjem mošta na kožici bijelog grožđa. Najčešći
Slatka vina su ona koja sadrže povećani sadržaj neprevrela šećera. Sadržaj neprevrela šećera kod bijelih i ...
Slatke tvari u vinu - U suhom vinu, tj. u vinu bez ostatka neprevrela šećera skupinu slatkih tvari čine brojne ...
Slatko je uz kiselo, slano i gorko, jedan od osnovnih okusa. Takav ugođaj izazivaju pretežito organski spojevi ...
Smolena vina - V.: retsina.
Specijalna vina su (prema odredbama hrvatskoga Zakona o vinu) proizvod dobiven posebnim načinom preradbe grožđa, ...