Ugljikohidrati

Ugljikohidrati su produkti fotosinteze (koja se odvija pod utjecajem sunčeve svjetlosti u zelenim dijelovima biljke, najviše u listu, ali i u bobici dok u njoj ima klorofila) i to tako da od ugljičnog dioksida (CO2) i vode (H2O) nastane organska tvar, a taj nastanak najčešće prikazujemo ovako 6 CO2 + 6 H2O = C6H12O6 + 6 O2 Vidi: monosaharidi, pentoze, saharoza, heksoze.

Povezano
Učinak ultrazvuka velike snage na fenolni sastav, kromatska  svojstva i aromatske spojeve crnih vina

Učinak ultrazvuka velike snage na fenolni sastav, kromatska svojstva i aromatske spojeve crnih vina

Ultrazvuk velike snage je nova ne termalna tehnologija primarno namijenjena kontroli kvalitete hrane. Primjena ...

Anioni

Anioni su negativno nabijene čestice (odnosno negativno nabijeni atomi ili skupine atoma – ioni), koji u ...

Silvanac zeleni

Silvanac zeleni je (u odnosu na brojne druge kultivare) manje rasprostranjena sorta kontinentalnih vinorodnih ...
Novosti