Štefanić Ivo

Štefanić Ivo (1901.-1955.), prof. vinarstva na Poljoprivredno-šumarskom fakultetu u Zagrebu. Ispitujući kiselost naših vina bavi se primjenom fizikalno-kemijskih teorija u vinarstvu, o čemu je s dr. Šerman Nikolom 1952. objavio raspravu u časopisu „Biljna proizvodnja“. “Aktualni aciditet i kiseli okus vina” je objavljena 1936., a Pojava bolesti-biološke degradacije- u našim južnim krajevima 1937. godine (Arhiv min. polj,).
Vidi: pH, disocijacija, pH metar, rH vina, ITT.

Povezano

Prešnica

Prešnica je naziv kleti u kojoj se ubrano (najčešće bijelo) grožđe samo tiješti i sulfitira. Riječ je izvedena od ...
Žlahtina – vinska kraljica Kvarnera

Žlahtina – vinska kraljica Kvarnera

Vinski profesionalci kušali su četrdesetak žlahtina različitih stilova i opisali najvažnije lokalno, autohtono ...

Glasilo biljne zaštite

Glasilo biljne zaštite je naziv stručnog časopisa Hrvatskog agronomskog društva koji je počeo izlaziti 1957. i u ...
Novosti