Štefanić Ivo

Štefanić Ivo (1901.-1955.), prof. vinarstva na Poljoprivredno-šumarskom fakultetu u Zagrebu. Ispitujući kiselost naših vina bavi se primjenom fizikalno-kemijskih teorija u vinarstvu, o čemu je s dr. Šerman Nikolom 1952. objavio raspravu u časopisu „Biljna proizvodnja“. “Aktualni aciditet i kiseli okus vina” je objavljena 1936., a Pojava bolesti-biološke degradacije- u našim južnim krajevima 1937. godine (Arhiv min. polj,).

Vidi: pH, disocijacija, pH metar, rH vina, ITT.

Povezano

Vitis vinifera, subspecies silvestris

je naziv šumske vinove loze (u vinorodnim područjima Hrvatske i u Hercegovini – BIH, zvane vinjaga i vinika) iz ...

Originalno

Originalno (VT) (osebujno, izrazito, tipično, nepatvoreno, prirodno, iskreno) vino je svako koje organoleptičkim i ...

Fosforna kiselina

Fosforna kiselina je prisutna u grožđu, moštu i vinu kao građevna tvar mnogih anorganskih i još više organskih ...
Novosti